Любомир Петков: Ще има ли оставки заради заловените с подкуп общински служители
Любомир Петков: Ще има ли оставки заради заловените с подкуп общински служители / снимка: Дарик Плевен, архив
Любомир Петков: Ще има ли оставки заради заловените с подкуп общински служители
31935
Любомир Петков: Ще има ли оставки заради заловените с подкуп общински служители
  • Любомир Петков: Ще има ли оставки заради заловените с подкуп общински служители

Ще има ли оставки в Община Плевен, ако се докаже вината на двамата служители на инспектората, които бяха уличени за взимане на подкуп. Това попита днес пред медиите председателят на общинското ръководство на БСП Плевен Любомир Петков. Ресорният заместник-кмет по сигурността, секретарят на Общината и шефът на инспектората трябва да подадат оставки, ако аферата се докаже, изрази мнение Петков.

Какъв ще е сигналът, който общината излъчва към обществото, ако такива оставки не бъдат подадени, попита още лидерът на местните социалисти. По думите му, не може да има "снишаване" и "смишкване" и чакане докато отмине скандалът, макар че тази тактика я има в трите мандата, в които Найден Зеленогорски е кмет. Петков даде пример с отстраняването от длъжност преди година на тогавашния зам.-кмет по сигурността Митко Минков. "Тогава пак имаше смишкване, отпуски, занимания извън Плевен - да поотмине малко време. Така и никой не разбра защо това се случи", каза лидерът на общинската организация на социалистите.

Той беше категоричен, че този път нещата няма да се повторят, защото той ще продължава да пита ще има ли оставки. "В крайна сметка има някакви хора, които заемат управленски длъжности, и отговарят за това техните служители да не ходят и да рекетират гражданите на Плевен", допълни Любомир Петков.   

Подробности чуйте от Любомир Петков в звуковия файл.