/ dariknews.archive
В продължение на три дни Ловеч е домакин на национални педагогически четения под надслов „Да запазим усмивката в училище”, съобщават от пресцентъра на общината. Те ще се проведат от 20 до 22 юни. Откриването е днес от 18:00 часа в Ловчанското читалище, очаква се да пристигне зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

През втория ден започва споделянето на творчески опит в работа по групи. Групите ще работят в залата на общинския съвет и в приемната на община Ловеч в Бароковите къщи.
Работата по групи продължава и в третия ден (петък). Закриването на форума е на 22 юни, в 11:00 часа.

Седмица, посветена на Димитър Димов, ще се проведе в Ловеч

Темата на педагогическите четения е "Моето педагогическо ежедневие - през трудностите към успеха". Ще бъдат споделени добри практики от 68 начални учители от областите Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Силистра, Добрич, Сливен и Разград.

За тринадесета поредна година събитието обединява усилията на учителите за обогатяване на професионалната им компетентност и засилване на мотивацията им за работа чрез обмен на добър педагогически опит. По време на тридневния си престой в Ловеч участниците в педагогическите четения ще посетят и забележителности в общината.