/ iStock/Getty Images
Популярната певица Люси Дяковска е солист в празничния концерт на Плевенската филхармония "Аве Мария", който привлича интереса на публиката в навечерието на Коледа и Нова година, съобщиха от филхармонията.

Музикалното събитие ще премине под диригентството на маестро Димитър Косев - носител на престижното национално отличие "Млад музикант на годината". В предстоящия концерт ще участва и професионалният плевенски смесен хор "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева.

Проект съхранява културни ценности в плевенски музей

Люси Дяковска представи за първи път в родния си град Плевен концерт под мотото "Аве Мария" в края на 2018 г. Тогава певицата разказа, че програмата с песни-шедьоври за Коледа и Нова година от цял свят, е създадена по нейна идея като съдържание и аранжименти.

Тя разкри, че симбиозата на сцената с диригента Димитър Косев, с оркестъра на Плевенската филхармония и общинския хор "Гена Димитрова", е завладяваща. Предстоящият празничен концерт "Аве Мария" ще бъде представен в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869" на 13 декември, от 19:00 часа.

За удобство на посетителите ще има мобилна лаборатория за бързи безплатни антигенни тестове на нуждаещите се почитатели на музиката.
БТА