Галя Кондева
Галя Кондева / БГНЕС
Простреляният от полицай 19-годишен младеж в Плевен е добро състояние и няма опасност за живота му, проследяват се показателите му. Това каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева. Мисля, че няма да имаме основания за притеснения, добави тя.

В Районната прокуратура в Плевен е образувано досъдебно производство, по което се води разследване за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие от полицейски служител при изпълнение на службата му, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Плевен заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева.

По повод тежката железопътна катастрофа, станала през изминалата нощ в Плевенско, служебният министър на здравеопазването изказа съболезнования на загиналия човек и каза, че другият е бил в тежко състояние, наложило се е да се направи допълнително оперативно лечение, освен да се обработят външните рани. 

Мъж на 56 години загина на място при жп катастрофата, а друг - на 51 г. е в тежко състояние. Сигнал за инцидента е постъпил снощи в 22:09 часа от машинист на влака Варна - Враца, който съобщил, че в района на Горни Дъбник е блъснал двама мъже. И двамата са служители на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). До инцидента се стига, след като е трябвало да бъде извършен планов ремонт по жп отсечката, като указанията са били това да бъде в тъмната част на денонощието, когато температурите не са високи, стана ясно от думита на окръжния прокурор на Плевен Владимир Николов.