/ Община Плевен
Представители на големите търговски вериги, включително и аптечни, покани на среща в Община Плевен кметът Георг Спартански, съобщиха от Общината.

Община Плевен препоръчва заявяване по електронен път на 38 административни услуги

Тема на разговорите бяха мерките за неразпространение на корона вируса, които те предприемат в различните обекти и които считат, че тепърва трябва да бъдат въведени. Тези мерки ще бъдат разписани в подробна кметска заповед и ще бъдат задължителни за търговците и потребителите.

Община Плевен

Снабдяване на служителите с предпазни мерки, редовна дезинфекция на магазините, дезинфекция на клиентите на входа, строг пропускателен режим, съобщения по вътрешна радиоуредба за спазване на нужната дистанция и ползването само на колички в тази връзка, организация на работното време с цел незасичане на смените, са мерките, въведени в големите търговски обекти, стана ясно по време на срещата. Магазини „Лайф” предлагат услугата доставка на стоки до домовете, очаква се и други търговци да въведат тази практика.
 
Здравната инспекция в Плевен получи 1400 специализирани костюма (ВИДЕО)

За наличието на достатъчно лекарствени средства и готовността на аптеките да осигурят лекарства за самотно живеещи възрастни хора, които обслужва Общинският домашен патронаж,
се поинтересува заместник-кметът Стефан Милев, в чийто ресор са „Здравеопазване и социални дейности”.

България въведе извънредно положение до 13 април

С предварителни заявки ще има възможност да се обслужват до 40-50 човека дневно от общо 400-те потребители на услугата, стана ясно още по време на разговорите.