Катастрофа между влак и камион

/ Dariknews.bg
Прекъснато е движението на влаковете между Левски и Троян поради неправилно преминаване на камион през жп прелез, водачът на товарния автомобил е пострадал. Това съобщават от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура". 

Влак блъсна кола в село Труд, има загинал (СНИМКИ)

В съобщението се уточнява, че днес, в 10:00 часа, на прелез в междугарието Дойранци-Левски, тежкотоварен автомобил преминал през съоръжението при редовно задействано автоматична прелезна сигнализация (светлинна и звукова сигнализация) и се сблъскал с пътнически влак, движещ се по направлението Ловеч-Левски. Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът от влаковата композиция с една колоос. 

Водачът на товарния автомобил е пострадал. Нарушен е графикът на движение на влаковете между Левски и Троян. За пътниците по това направление е осигурен превоз с автобуси.

Ръководствата на ДП "Национална компания "Железопътна инфраструктура" и "Холдинг БДЖ" ЕАД призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата.

Камион се удари в пътнически влак в Монтана (СНИМКИ)

Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници, се посочва в съобщението.
 
Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори, допълват от Национална компания "Железопътна инфраструктура".