/ Община Плевен
Множество и разнообразни са инициативите, организирани от Община Плевен по повод настъпващите Коледни празници. Програмата започва на 12 декември, сряда, с откриване на Коледната изложба на групата на плевенските художници от 17:30 часа в Арт центъра.

Дядо Коледа в Плевен: Такъв празник и в Париж не съм виждал! (ВИДЕО/СНИМКИ)

На следващия ден в Къщата на художниците в 17:00 часа ще бъде открита изложбата „Изкуството в движение”. На 13 декември от 18:00 часа е концертът „Отново е Коледа” на Общински хор „Гена Димитрова”.

На 14 декември започва тридневното гостуване в Плевен на пилотното издание на пътуващия кинофестивал „Филмирай!”. Инициативата представя пред публиката от различни градове в страната нови заглавия, които не могат да бъдат видяни в ежедневната програма на киносалоните.
 

koleda
obshtina pleven


Стремежът е да се представят филми, насочени към широка аудитория, без компромис с художественото качество. Акценти са европейското кино, слабо познатите кинематографии, както и творби за детска и младежка аудитория. Всички прожекции ще са в зала „Катя Попова” и са със свободен вход.

На 14 декември от 18:00 часа ще бъде представен българският „Нокаут или всичко, което тя написа” на режисьора Ники Илиев, който ще е специален гост на прожекцията. На 15 декември, събота, от 11:00 часа започва анимационният филм „Джаги” /Аржентина/, а от 18:00 часа - историческата драма „Ана Каренина.

На 3-ти декември палим Коледната елха в центъра на Плевен

Съдбата на Вронски” на режисьора Карен Шахназаров. В неделния 16 декември от 11:00 часа филмът е отново за най-малките - „Невероятното пътешествие на гигантската круша” /Дания/, испанската романтична комедия „Коледна нощ в Барселона” може да видите от 18:00 часа.

На 17 декември организираната от Община Плевен програма продължава с Коледен концерт на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” от 18.30 часа в ДКТ „Иван Радоев”. На 18 декември от 18:30 часа отново в Драматичния театър започва трибют концерт „С музиката на Prince”, в който ще участва и Рафи Бохосян.

На 19 декември в 18:00 часа в зала „Катя Попова” ще е Коледният концерт на Биг Бенд „Плевен”, на който ще е и връчването на наградата „Златна лира”. Концертът на Мистерията на българските гласове започва в 18:30 часа на 20 декември в ДКТ „Иван Радоев”.

Всички събития са със свободен вход. За концертите на 17, 18 и 20 декември ще бъдат отпечатани безплатни билети, които ще се взимат от касата на театъра.