basket
basket / dariknews.bg
Инициативата “Обичай Спартак, обичай Плевен”, която има цел да популяризира баскетбола в града, стартира нов етап с първо посещение в училищата. На 14 ноември част от играчите на Александър Дяковски прекрачиха прага на СУ “Иван Вазов”.
 
С четвъртокласниците от учебното заведение се срещнаха капитанът Тодор Тодоров, както и съотборниците му Константин Коев, Николай Върбанов, Георги Бързаков и рожденикът Денислав Вутев. Те изнесоха открит урок по баскетбол в спортната зала на СУ “Иван Вазов”, като запознаха малчуганите с тънкостите на играта.
“Винаги, когато се върнеш в училище сред толкова деца е доста интересно. Надявам се тази инициатива да приобщи колкото се може повече деца към баскетбола и към спорта като цяло. Усещането е доста приятно. Днешните деца са доста активни. С малко внимание от наша страна биха показали интерес. Цялата баскетболна общественост иска децата да влязат в залата. Това е най-важното. Преди началото на сезона казах, че най-важното е хората да оценяват това, което правим. Надявам се този пример да запали колкото се може повече деца”, заяви Тодор Тодоров по повод открития урок.
 
Визитата на играчите в училище завърши с обща снимка, раздаване на автографи и покана, отправена към децата и техните родители да посетят следващия домакински мач на Спартак, който ще бъде тази събота (17 ноември) от 18.00 ч. в зала “Балканстрой”. Съперник на плевенчани ще бъде Академик Бултекс 99.