Георги Ангелов представя поредния Парад на модата - Плевен 2015-2016
Георги Ангелов представя поредния Парад на модата - Плевен 2015-2016 / dariknews.archive

"Един много красив и естетичен спектакъл, с много финес и грация - симбиоза между дреха, музика, сетлина и пластика на манекените. Плевенският зрител има какво да види. Никога не съм го лъгал, и сега няма да го направя".

Така създателят на модното шоу "Парад на модата" Георги Ангелов определи на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен, предстоящия тази неделя 61-ви пореден спектакъл, който ще се проведе от 19:00 часа на 20 декември в салона на ДКТ"Иван Радоев".

Отново организатори на "Парад на модата - Плевен 2015-2016" са Община Плевен, Сдружение "Плевенски обществен фонд Читалища", Читалище "ЛИК" и актьорът Георги Ангелов - автор, режисьор и постановчик на модния спектакъл.

В шоуто ще участват дизайнери, завършили мода в Милано и София. Дизайнери и модни къщи от София, Варна и Благоевград.

Наред с утвърдените родни дизайнери ще се представят и студенти от Националната художествена академия и Нов български университет - специалност "Мода". За пет от участниците това ще бъде и дебют на плевенската модна сцена. Мия Момчилова и Росица Куманова са две от младите имена, които ще представят своя обща колекция в черно и бяло. И двете са възпитанички на Националната художествена академия.

Дебют ще направи и Милена Нгуен от Благоевград, която е учила мода и в Милано. Милена Нгуен ще покаже дамска и мъжка стрийт мода. Христина Димитрова от Нов български университет е другото име, което също участва за първи път в Парад на модата. Тя ще покаже феерична колекция, издаде в аванс Георги Ангелов. Петата дебютантка е Анна Димчева, която ще видим със зимна модна колекция.

И този път най-новите си колекции ще покажат дизайнерски център „Ариес Уникат" с дизайнер Светла Димитрова, Димитър Кръстев с колекция от официални дамски тоалети, Александра Мешкова също с официална дамска колекция, Мария Божилова ще покаже пролетните си идеи в колекция в изчистени линии. Дамска мода ще представи и Галя Златева от Варна, която е познато име от предходните издания на модния спектакъл в Плевен.

Публиката на „Парад на модата - Плевен 2015-2016" ще има възможност да види и интересни дизайнерски бижута. Те ще бъдат представени от дизайнери от Плевен и София. В спектакъла със свои изпълнения ще се включат танцьорите от Клуба по спортни танци „Дъга", ще участват и поп изпълнителките Магдалена Лунголова и Снежина Димитрова. На сцената ще дефилират 40 манекени, а колекциите след спектакъла ще се продават.

Музикално оформление на спектакъла е на Асен Антонов, а музикалната компилация е на Николай Колев.