Емилия Карабулева:Ще преминем и към брутални мерки, за да защитим живота на децата си
Емилия Карабулева:Ще преминем и към брутални мерки, за да защитим живота на децата си / dariknews

Десетки майки на деца, бащи, плевенчани се събраха на 7юни в Градската градина в Плевен в 11:00 часа, за да се включат в националния Мълчалив поход за живота, провеждан в близо 15 града в страната. Протестът беше организиран срещу безумните убийства на пътя, а повод за това стана нелепата загуба на 4-годишния Паоло, прегазен преди дни на пешеходна зона в центъра на Стара Загора. В Плевен организатори на проявата са сдружение „Зачатие" и фондация „Безопасни улици от Валя".

Магдалена Юсменова, която е представител на сдужение „Зачатие" в Плевен каза:
„Майка съм на едно малко момиченце и искам да отгледам детето на спокойствие - в България и в Плевен". Тя отбеляза, че в последните месеци са зачестили произшествията с малки деца.

Емилия КарабулеваЩе преминем и към брутални мерки за да защитим живота на децата си
netinfo

„Целта на този поход в страната е да събудим усещането у българите, че всичко зависи от самите нас и ако самите ние не започнем да спазваме правилата, нищо не би се променило. Ние искаме да се направят промени в Наказателния кодекс, защото не може човек, отнел живот да бъде пуснат под домашен арест. Не може един човещки живот да струва 1000 или 3000 лева и да ням ефективни присъди или те да са за по 3 години и то в общежития, а не в затвор.

Трагедиите се случват, защото не спазваме правилата. Всички знаем, какво става в парк „Кайлъка", който е пешеходна зона. Когато няма някой да пази на входа, вътре е пълно с коли - между колелетата, детските колички и разхождащите се хора", каза Магдалена и добави, че няма какво да спре колите и те са навсякъде в парка.
„Нали парковете са за децата и за нас, да се разхождаме. Ако трябва, Общината да огради навсякъде!".

Другото важно нещо, което изтъкна тя са пътните знаци и пешеходните пътеки покрай училища и детски градини. „Трябва и общините да се намесят в превенцията за предпазването на нашите деца. Един протест няма да реши проблемите, но едно постоянство - да, защото всичко зависи от нас и ако днес има протест, утре ще направим кръгла маса, после ще обсъдим необходимите промени в Наказателния кодекс с адвокати и с хора от Парламента", убедена е Магдалена Юсменова.

Тя е категорична,  че тук не трябва да се намесват по никакъв начин политически интереси. „Трябва да го направим за всички деца, защото те не знаят, какво е това партия! Те искат само да играят". Самата тя няма загинал на пътя близък, но сподели, че иска децата да са живи и здрави и когато излязат на улицата или в парка да не се страхуват.

Емилия КарабулеваЩе преминем и към брутални мерки за да защитим живота на децата си
netinfo

Майката на убитата от маршрутка в Студентски град 22-годишна студентка Мариана Карабулева, която е представител на фондация „Безопасни улици от Валя" в Плевен сподели, че напълно подкрепя майките от сдружение „Зачатие".

Емилия Карабулева каза: „Нашата кауза е велика. Ние искаме да опазим живота и здравето на децата и изходът е, ние като гражданско общество да се борим и да бъдем единни - всички сдружения и НПО".

Емилия КарабулеваЩе преминем и към брутални мерки за да защитим живота на децата си
netinfo

Тя посочи, че според статистиката за първите четири месеца на 2014 г., пътно-транспортните произшествия в страната са се увеличили с 36%. С толкова са се увеличилио и жертвите по пътищата като не малка част от тях са деца.

„До сега правехме нещата по християнски начин- с добро. Но аз ви обещавам, че ако не се вземат мерки, ние ще преминем към по-активни и дори брутални мерки, за да защитим живота на нашите деца!", каза Емилия Карабулева.

Емилия КарабулеваЩе преминем и към брутални мерки за да защитим живота на децата си
netinfo

Емилия КарабулеваЩе преминем и към брутални мерки за да защитим живота на децата си
netinfo