duhov
duhov / obshtina.pleven
Първото издание на Брас бенд фест „От бай Дико до „Тико, тико…” ще се проведе в Плевен в дните от 19 до 21 септември. Участие ще вземат 11 духови оркестри и формации, част от тях и с мажоретен състав. Всяка от вечерите започва с атрактивен дефилир на участниците от 19:00 часа, който ще тръгне от ДКТ „Иван Радоев”, ще премине по пешеходната зона и ще приключи на сцената на пл. „Възраждане”, където ще са концертите.
  
В първата фестивална вечер ще се представят Оркестър „Севлиево” с диригент Пламен Драшков, Младежки духов оркестър и мажоретен състав – Ботевград с диригент Константин Гайдарски, Брас бенд „Виво Монтана” и Биг бенд „Велико Търново” с диригент Владимир Бошнаков.
  
Вечерта на 20 септември, сряда, концерти ще изнесат Оркестър „Габрово” с диригент Николай Венков, Духов оркестър „Ботевград” с диригент Иванка Савова, Духов оркестър на военно формирование 28 880 – Белене с диригент Андрей Андриянов и Биг бенд „Русе” под диригентството на Димчо Рубчев.
  
Създават Младежки духов оркестър в Плевен

Във финалната трета вечер на феста пред плевенска публика ще свирят Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки – Троян с диригент Марин Цочев, Духова формация „Закс” и домакините Биг бенд Плевен с диригент Пламен Марков.
  
Първото издание на Брас бенд феста е посветено на военния музикант, диригент и композитор Дико Илиев, 100 години от създаването на „Искърско хоро”, 80 години „Дунавско хоро”, „Селски празник”, „Скок” и 70 години „Сливенци при Драва”. Проявата се организира от Община Плевен.