/ Община Ловеч
Делегация от Люксембург гостува в Ловеч, съобщават от пресцентъра на общината. В състава й бяха Емил Айшар, кмет на град Клерво, Жорж Кайпес, общински съветник, Роман Браке, член на градския съвет, и Лилия Трифонова.

Инициатива в Ловеч запозна деца и младежи с рисковете, свързани с цигарите и алкохола

По време на своя престой в Ловеч гостите успяха да се запознаят с най-важните забележителности на града - крепостта, Старата градска баня „Дели Хамам“, Художествената галерия и Къщата на дарителите и галерия „Никола Манев“, Етнографския комплекс, Покрития мост и новия катедрален храм.

Спасителни археологически разкопки се извършват на територията на Община Ловеч

В разговорите бяха обсъдени въпросите за бъдещо сътрудничество, разгледани бяха възможностите за кандидатстване в различни програми на Европейския съюз като „Хоризонт 2020“ и „Еразъм +“.

„Европейската комисия насърчава контактите между страните от Запада и тези от Изтока в рамките на ЕС“, изтъкна Емил Айшар. „Община Ловеч в лицето на дирекция „Проекти и програми“ и Областния информационен център има необходимия капацитет и ни предстои доста работа“, отвърна Корнелия Маринова.

Театърът в Ловеч представи заглавията за своя 50-ти юбилеен сезон 2019/2020 г.

В срещата участие взеха още председателят на ОбС в Ловеч Петър Цолов, зам.-кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев, както и Росица Кривирадева, експерт в ОИЦ.

По време на срещата стана ясно, че на гостите е препоръчано да дойдат в Ловеч от Роналд Дофинг – извънреден и пълномощен посланик на Люксембург в София. Както е известно, той посети Ловеч на 15 май по повод изложбата „Кралско вълшебство от порцелан“, която представя културното наследство на Люксембург.

Стана ясно още, че Емил Айшар работи много добре и с нашия посланик в Люксембург.