love4 r
love4 r / dariknews.archive
Екип от Превантивно-информационен център /ПИЦ/ за борба с наркотичните вещества към Община Ловеч, съвместно с Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“, представи „Приказка за здравето“. Мероприятието е част от лятната програма на ПИЦ „Ваканция без риск“ – едно приключение, което всяко дете заслужава! Дейностите включени в програмата дават на децата едни незабравими летни дни, като ангажират свободното им време с цел превенция на употреба на психоактивни вещества, рисково поведение в интернет, агресия, ХИВ/СПИН.
Участници в инициативата са деца и младежи, които се запознаха с рисковете за здравето свързани с тютюнопушенето и употребата на алкохол, под което влияние се променя психическото и физическото състояние на човека. Целта на събитието е да се подобри информираността у младите хора, относно вредните вещества, които се съдържат в цигарения дим и защо не трябва да пушат, има ли зависимост към алкохола и защо не трябва да пият.  Друга важна тема, която Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ представи е как да се храниш здравословно? Всички присъстващи разбраха, че от добрата храна зависи здравето, растежа и развитието им, и че е важно е да имат добри навици, когато се хранят, за да могат да са по-здрави и по-активни.
Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества /ПИЦ/ Ловеч предлага безплатни консултантски услуги при употреба, злоупотреба и зависимост от алкохол, наркотици и други психоактивни вещества. Гарантирана анонимност./Сградата на Стоматологията, 3 етаж, тел.068/601 367.