123
123 / obshtina lovech
Като успешен бе окачествен завършилият театрален сезон от директора на Драматичен театър – Ловеч, Биляна Петрова. Това стана по време на стилен коктейл снощи във фоайето на театъра, когато ръководството на институцията представи заглавията от следващия 50-и юбилеен сезон  2019/2020 г., съобщават от пресцентъра на общината.
Сред новите заглавия в репертоара са „Кучето с цвят на небе“ с режисьор Дарко Ковачевски, „Ако няма хубост“ по пиеси на Николай Хайтов с режисьор Йосиф Сърчаджиев, „Илинден“ по Димитър Талев с режисьор Биляна Петрова и „Козият рог“ с режисьор Кристияна Бояджиева.
Още през септември ще излезе премиерата на „Майстори“ на Бойко Илиев с актьори от трупата и гостуващите Елен Колева, Йордан Петков и Деляна Хаджиянкова. По повод юбилейния сезон ще бъде изготвен и документален филм за ловешкия театър.
Преди това директорът Биляна Петрова благодари на Министерството на културата и лично на министър Боил Банов, на община Ловеч и кмета Корнелия Маринова, на останалите сродни институции и спонсори, благодарение на които театърът се развива.
Водещите на церемонията Богомила Николова и Явор Костов пък отправиха специални думи и благодарности към всички творчески, икономически и технически звена, които също присъстваха на срещата. Сред тях бяха и всички щатни актьори, включително Йосиф Сърчаджиев и гостуващите актьори Йордан Петков, Петко Венелинов и Ованес Торосян.
Същата вечер при голям успех и напълно разпродадени места се игра комедията за размисъл „Колега“ с участието на актьорите Петко Венелинов и Ованес Торосян. Това за първи път стана на открита сцена в казармата, а за зрителите имаше по чаша безплатна бира – комплимент към всеки закупен билет.