ДБГ иска международни наблюдатели на изборите заради подготвяни фалшификации

/ ДБГ
Имаме информация, че се подготвят фалшификации на предстоящия Евровот.

ДБГ

ГЕРБ очевидно няма да разчитат на кампанията си, която откраднаха от друга партия и ще насочат всичките си усилия в машината си за нечестни избори. Ето защо ние от Движение България на гражданите искаме голяма мисия от международни наблюдатели, които да проследят изборите.

ДБГ

Това заяви пред журналисти председателят на ДБГ Димитър Делчев при регистрацията на партията в ЦИК. Към документите бе приложена и подписка с близо 4000 човека, подкрепящи явяването на Движението на изборите за Европейски парламент. Делчев беше придружен от зам.-председателя Найден Зеленогорски и членове на Младежкото ДБГ.

ДБГ

На въпрос дали може да се очаква общо явяване на изборите на Движение България на гражданите и „Демократична България“ Делчев обясни, че Националният съвет на ДБГ е дал мандат на Изпълнителния съвет да направи едно последно усилие за обединение на демократичните партии за изборите.

ДБГ: Президентът да гарантира провеждането на операция „Чисти ръце“ по високите етажи на властта

Найден Зеленогорски допълни, че това може да стане в периода от 10 до 20 април, съгласно сроковете, предвидени в Изборния кодекс. Десните хора у нас желаят обединение и ние се съобразяваме с тяхното желание. Нашата платформа предвижда вграждането на България в сърцето на ЕС, а не оставане в периферията.

В дългосрочен план ние ще работим за по-нататъшна интеграция, включително създаване на Европейски съединени щати, което ще гарантира на българите висок жизнен стандарт, каза Найден Зеленогорски.