Цецка Цачева замести Бойко Борисов в ПГ наГЕРБ
Цецка Цачева замести Бойко Борисов в ПГ наГЕРБ / archive.dariknews

Бойко Борисов определи Цецка Цачева за свой заместник в ПГ на ГЕРБ, от здравословното му състояние зависело дали ще се оттегли от парламента. Това съобщи самият той след днешното заседание на групата.

Оставам председател, докато реша, категоричен беше Борисов, но все пак разясни, че здравето му в момента не е много добро. Той дойде днес с патерици в Народното събрание.

Борисов е помолил Парламентарната група на партията да избере за заместник-председател Цецка Цачева.
"Помолих групата на ГЕРБ да изберат Цецка Цачева за зам.-председател на групата, да ме замества, за да може да вървят ежедневните теми. Аз оставам председател, докато реша. Тя ще бъде човекът, който ще движи ежедневните въпроси от мое име", заяви пред журналисти Борисов след срещата с ПГ на ГЕРБ.

Цачева ще отговаря за оперативната работа на депутатите, изборът й обаче не означавал, че лидерът сваля доверието си от заместник-председателя на партията Цветан Цветанов.
"Цветанов пътува в чужбина, предстоят му съдебни дела, ходи в следствието, в прокуратурата и ежедневието му не е в парламента", аргументира се още Борисов. Цачева е като класна ръководителка, обобщи бившият премиер.
Така след решението, зам.-шефовете на ПГ на ГЕРБ вече са четирима - Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Красимир Велчев и Димитър Главчев.

Още сутринта Борисов обяви, че днес в 14 ч. ще се срещне с депутатите от ПГ на ГЕРБ и ще помоли недоволните, ако има такива, да напуснат сега. "Ако го направят по-късно, ще ги считаме за подкупни", каза той. На срещата нито един депутат от ГЕРБ не е изявил намерение да напуска парламентарната група.
Малко преди 14 часа Борисов дойде с патерици в Народното събрание и влезе веднага в стаята на парламентарната група. Точно в 14.00 часа той излезе и тръгна заедно с депутатите си за заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ на втория етаж на парламента. Журналисти се опитаха да го спрат, но той бе непреклонен. На въпрос дали ще идва често в парламента, той даде отрицателен отговор./vesti.bg/