Ц.Цачева: Българските граждани са излъгани. Очаквам мръсна кампания
Ц.Цачева: Българските граждани са излъгани. Очаквам мръсна кампания / archive.dariknews

"Българските граждани вече са  излъгани от управляващите с афиширания като нов, а по същество стар изборен кодекс. Очаквам мръсна кампания на евроизборите с нови нападки и провокации към ГЕРБ", каза зам. председателят на групата народни представители от ГЕРБ в 42 НС Цецка Цачева пред събралите се представители на общинските структури на партията от Плевенска област по време на семинара, който се състоя в троянското село Чифлик от 21 до 23 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Плевен.

„Такова поведение осигурява на управляващите "свежа кръв". Те започват и завършват деня си с обсъждане на това какво е ГЕРБ и какво е свършила", допълни Цачева. Тя припомни, че мандатът на ГЕРБ продължи 3 години и 10 месеца  от общо 25 годишния период на прехода. И в тази връзка Цачева посочи случващото се с изборния кодекс.

"Хората настояваха за радикални промени в избирателната система, но дори и моите лични очаквания за козметични промени в избирателния кодекс не се случиха. Единственото, заради което парламента, трябваше да мине през това упражнение е да бъде съставяне на нова ЦИК. Щом това се търси като цел от мнозинството, явно се разчита на нея като на политически инструмент за бонуси в полза на управляващото мнозинство за следващи избори каквито и за бъдат те", обобщи зам. председателят на парламентарната група ГЕРБ Цецка Цачева.

Според нея, такива резултати са очаквани като се има пред  вид как агонизира българския парламент. "Преди  всяко едно гласуване се извършват совалки между кабинетите на управляващите групи, за да се направят съответните уговорки за това ще се  работи ли през деня или не", допълни Цачева.

Тя коментира и вълната от депутати,  напуснали своите парламентарни групи в настоящото 42 НС. „За мен, това че наши колеги напускат парламентарната група, не е факт, който да не буди притеснения. Но аз като  човек, който е наблюдавал работата и на предходни събрания когато започне такава вълна за преориентация на народни представители - това във всички случаи говори за предстоящи нови парламентарни избори, смята Цецка Цачева. Според нея  с оглед темповете, с които се увеличава броят на независимите народни представители в парламента,  вече няма време да напуснат толкова народни представители, че да се сформира нова парламентарна група от 9 човека