borisov
borisov / dariknews.bg
При посещението си в Червен бряг по повод откриването на нов производствен корпус на австрийска фирма, на въпрос на Дарик относно това, необходимо ли е засилване на взаимодействието между местна власт и полиция, премиерът Бойко Борисов каза:
"Назначихме 1000 нови служители в МВР, доста напредват и по плановете и разстаняването на техниката. Виждате - в Търговище ни трябваше един месец, за да ги хванем тази, които бяха били възрастните хора и се оказа, че е внукът.
Като има инвестиции и работни места веднага се въздигат и градът и регионът и затова е много важно тук хората да са трудолюбиви, каквито са, за да може да се повишават доходите и да привличаме още такива заводи.
Най-ценното за една държава е, когато има производство и индустрия", каза премиерът.

Според Борисов в България има достатъчно закони, но трябва да се изпълняват и всеки да работи с душа, а това зависи и от хората.  
„По пътя от София до тук на всеки 100 метра са помлени мантинелите. Какво ли не се изговори, какво ли не се направи. Просто се кара безобразно. И санкции, и коли изкарахме, и се снима, и се свалят номера. Погледнете, колко паметници има по пътищата – може всеки да не се прибере. Трябва като нация да осъзнаем, че на пътя всеки иска да се придвижи до някъде, а не да загине там“, каза Борисов.
"Не може да сложим на всяка пресечка полицай, не може във всяко нещо да сложиш полицай. Нали всички от джоба си плащаме за това като данъкоплатци. Просто и дисциплина трябва", допълни министър председателят.