Бизнесът подава ръка на млади ресторантьори
Бизнесът подава ръка на млади ресторантьори / netinfo

Работна среща между възпитаници на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване и представители на бизнеса ще се проведе днес в Плевен. Темата на срещата е “Бизнесът - партньор в осъществяването на професионалното образование и обучение”.

Традиционно срещата се провежда, за да вървят ръка за ръка бизнеса и професионалното образование, каза пред Дарик директорът на гимназията Невена Арабаджиева. “Предвидили сме самата среща да бъде в две части, като в първата – “В час с бизнеса”, учениците ще покажат какво могат да направят, т.е. организацията ще е като един изведен час по задължително избираема подготовка”, уточни още тя.

По време на втората част от срещата ще бъдат обсъдани проблемите и перспективите в развитието на професионалното образование на учениците. На работната среща са поканени представители на Областна и на Общинската управа, ресторантьори, хлебопроизводители и големи търговски вериги. Инициативата ще се проведе в учебна база “Орион” на гимназията от 17.00 часа.