Бездомно куче и кон бяха застреляни в последните дни
Бездомно куче и кон бяха застреляни в последните дни / archive.dariknews

На 23 февруари 2014 г., около 16:00 часа е получен сигнал, че на сметище в село Градище неизвестно лице е проявило жестокост към бездомно куче, като му причинило смърт, прострелвайки го с пушка, съобщиха от плевенската Окръжна прокуратура.

Непосредствено след извършване на деянието, служители на РУП-Левски са установили извършителя на престъплението - А.А, тридесет и четири годишен от село Градище, който е застрелял кучето със законно притежаваната си ловна пушка. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.325б, ал.1 НК. Пушката, с която е извършено престъплението се намира в РУП-Левски, а трупът на животното е изпратен за извършване на ветеринарно-медицинска експертиза в Лесотехнически университет гр.София, факултет „Ветеринарна медицина". Предстои привличане на виновното лице в качеството на обвиняем.

За друг случай на убит кон съобщиха от ОД на МВР-Ловеч. В РУП Тетевен е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че за времето от 18:00 часа на 21 февруари 2014 г. до 09:00 часа на следващия ден в местността "Попови ливади" в землището на град Тетевен, с огнестрелно оръжие е причинена смъртта на гръбначно животно - кон.

На място е извършен оглед на местопроизшествието и е установена прострелна рана в областта на лявото бедро на коня.