Бедствено положение обяви община Тетевен
Бедствено положение обяви община Тетевен / archiv.DarikNews

Бедствено положение обяви община Тетевен, считано от 8 ч. днес, съобщи за Дарик кметът Милен Милев. Заповедта му е до второ нареждане. Причината за крайната мярка е обилният и продължителен снеговалеж, който в планинската община продължава вече четвърти ден. Огромното количество натрупан сняг е нанесло големи повреди в електропреносната система - всички села, в които живеят около 12 хиляди души, са без ток, в някои няма и вода и на населението не могат да се доставят стоки от първа необходимост. Пътищата са непроходими, има и много паднали дървета.
Разпоредено е постоянно дежурство на членовете на кризисния щаб в общината, посочи още кметът Милен Милев. Той призовава всички фирми и граждани да се включат в снегопочистването по места.
Приоритет е възстановяването на електричеството. В общината вече работят и допълнителни екипи на ЧЕЗ, командировани от други населени места. В града ток има на места, но в един от големите квартали - Полатен, където живеят около 1000 човека, електричеството все още не е възстановено.
Учебните занятия в цялата Тетевенска община също са отменени с кметска заповед до второ нареждане.
На място в Тетевен днес е и областният управител на Ловеч Ваня Събчева.