БДЖ пускат предварителна продажба на билети за майските празници
БДЖ пускат предварителна продажба на билети за майските празници / dariknews

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на празничните дни по повод Деня на храбростта - Гергьовден, от днес 22-ри април „Холдинг БДЖ" ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава, в случаите когато предстоят празнични периоди. По този начин „Холдинг Български държавни железници" ЕАД дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервации за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 22 април до 6 май.

Клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач (www.bdz.bg).

За празничните дни по повод майските празници, „Холдинг БДЖ" ЕАД предвижда да осигури допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Националният железопътен превозвач напомня на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Това са дванадесет влака, движещи се по основните търговски направления, които обхващат общо 55 гари, както следва: - бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София - Пловдив - Бургас и обратно; София - Карлово - Бургас и обратно; Горна Оряховица - София и обратно; София - Горна Оряховица - Варна и обратно; както и бързите влакове със спални вагони по направленията: София - Горна Оряховица - Варна и обратно и София - Пловдив - Бургас и обратно.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ" ЕАД - www.bdz.bg, както и на електронен адрес - http://bdz.transportinfo.bg