3,4 млн. лв. заработили най-богатите в Ловешко
3,4 млн. лв. заработили най-богатите в Ловешко / archive.dariknews

3,4 млн. лв. са заработили най-богатите от Ловешка област, които формират Топ 15 на региона. Това показват обработените до момента декларации в офиса на Националната агенция за приходите в Ловеч, съобщиха от там. Както ЛП вече писа, един от тях е и сред първите 25 в страната, заработили над милион. Той е 46-годишен бизнесмен, доходът му е над 1,5 млн. лв. Сред най-богатите жители в областта са както еднолични търговци, така и представители на свободните професии и шефове на търговски дружества.

От началото на годината до 25 февруари в данъчния офис в Ловеч са подадени 1600 годишни декларации за облагане доходите на физическите лица, от които 123 са изпратени по електронен път. Петима от Топ 15 на най-богатите в региона са подали декларациите си електронно, останалите десет - на гише.

От офиса на НАП в Ловеч напомнят, че ако са пропуснали до 10 февруари да се възползват от 5-процентната отстъпка от данъка си за довнасяне, то все още могат да ползват отстъпка, ако подадат годишната си декларация по интернет до 30 април и внесат дължимия налог в същия срок.

Консултации за попълването, декларирането и внасянето на данъци клиентите могат да получат по телефона от информационния център на номер 0700 18 700 /на цената на градски разговор от цялата страна/. Повече информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски е публикувана в сайта на НАП www.nap.bg.