24 ловешки семейства получиха по 100 лв. от общината за новородено
24 ловешки семейства получиха по 100 лв. от общината за новородено / dariknews.archive

24 семейства в Ловешко са получили досега по 100 лв. от общината за новородено. Решението за отпускане на целевата финансова помощ взе местният парламент на 1 март т. г. при приемането на бюджет 2013. При обсъждане на проектобюджета в постоянните комисии на общинския съвет бяха направени конкретни предложения, взети предвид при съставяне на финансовата рамка и довели до компенсирани промени по първоначално представения бюджет.

Тогава се реши от отпадналите средства за закупуване на таблети, 10 хил. лв. да отидат за еднократно подпомагане с целева финансова помощ от 100 лв. за дете, жител на община Ловеч, родено в местната болница. Досега от това си право са се възползвали 24 семейства. „Поздравления за решението да се подпомагат със 100 лв. семействата на новородени в Ловеч! Не знам кой и кога е решил това, но то е нещо много хубаво на фона на тоталната криза. 100 лв. може и да са малко, но са си някаква помощ и още по-важното - грижа". Това заяви бащата на малката Елия - Даниел Костов, след като получи парите, информират от пресцентъра на кметската администрация.

Той разказа, че в деня, когато му е издаден актът за раждане на детето, е подал и молбата за еднократно подпомагане с целевата финансова помощ. Според Костов „в България има все по-малко хубави неща, а доброто трябва да се отбелязва и да се поощрява", затова и той поискал да отправи своите поздравления и благодарности. Бащата на родената на 10 юни в Ловеч госпожица сподели, че със съпругата си дълго се лутали в решението си къде да стане раждането. Проверили и в съседни болници и в крайна сметка се доверили на ловешката. Оказало се, че родилното отделение в Ловеч е било най-добрият вариант.

„Перфектни условия, изключително вежлив и любезен екип, професионализъм и добро отношение." С тези думи Даниел Костов се надява да убеди повече бъдещи родители да не напускат Ловеч и да позволят най-щастливото събитие в живота им да се случи точно тук. Той благодари специално на директора на Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р П. Стоянов" д-р Тихомир Бенев и на кмета на общината Минчо Казанджиев за добрия старт в живота на дъщеря му.