/ iStock/Getty Images
Юбилейна изложба "Съвременното изкуство. 30 години цвят и светлина" ще бъде открита тази вечер в Художествена галерия "Проф. Теофан Сокеров" в Ловеч.

Експозицията е от творби на художници от ателието на академик Светлин Русев, възпитаници на Националната художествена академия. Поводът е 30 години от тяхното завършване, съобщи директорът на галерията Валентин Узунов, който е част от авторите в изложбата.

В Ловеч отменят Есенния панаир

Той добави, че експозицията е по проект на фондация "Тракарт парк"-Пловдив и вече е представена в Казанлък, сега е в Ловеч и ще завърши в Поморие. "В нея участват 13 художници с над 30 работи, подредени в голямата зала на ловешката галерия", поясни Узунов.

"Това са 13 колеги със своето светоусещане за живописта, едни добри художници. Събрахме се, направихме своите картини и това е резултатът - 30 години след нашето завършване.

Колеги, които живеят в Канада, в Швейцария, също се отзоваха, дойдоха, заедно рисувахме, като че ли се върнахме в ателието на академик Светлин Русев", посочи още директорът на галерията.

Изложбата ще бъде открита от 17.30 часа и ще остане в галерията до края на октомври.
БТА