/ Национален клуб
Тетевенското курортно село Рибарица ще е домакин на десетото юбилейно издание на Трабант фест, в което ще участват близо сто автомобила. Любителите на марката ще се съберат на 2 юли (събота) в местността „Костина“, от 9:00 часа, където ще бъдат посрещнати с пита, мед и здравец, съобщи пред БТА организаторът Вълчо Стаменовски. 

Програмата включва конкурс за автентичност, състезание по майсторско управление на „Трабант“ до 600 и над 600 кубика и драг по двойки. 

Участниците са от цялата страна, дори ще има и гост от Англия. Присъстващите ще могат да видят кола, която се управлява с гласови команди, както и единствения в България полицейски трабант. Най-старият автомобил, който ще участва във феста, е на Кольо Тончев от Добрич и е произведен през 1963 г. 

„Много ме радва, че млади момчета започнаха да се занимават с реставрация на трабанти. Голямо удоволствие е да се събираме. Това е хоби, емоция, адреналин“, посочи Стаменовски.

Той добави, че ще бъдат връчени много награди и купи, а всеки участник ще си тръгне с грамота и хубави емоционални спомени.

След края на събитието на паметника на Георги Бенковски ще бъдат поднесени венци и цветя.
БТА