/ iStock/Getty Images
Община Троян ще извърши ремонт на стария конак в центъра на града, който е част от Музея на занаятите и е със статут на архитектурна-строителна недвижима ценност, както и основен ремонт на детска ясла "Троян".

До края на годината ще бъдат изградени всички точки с безплатен Wi-Fi в община Троян

Част от средствата ще бъдат осигурени по проект "Красива България", съобщи кметът на община Троян Донка Михайлова, цитирана от БТА. Ремонтът на покрива на конака ще струва 85 хиляди лева, като 60 процента от тях ще бъдат осигурени от общинския бюджет.

"Предвижда се промяна на част от дървената покривна конструкция, нова дъсчена обшивка, покритието от каменни плочи ще се демонтира по схема, последователно за всеки скат като счупените ще се подменят с нови плочи. Ще се подменят челни дъски, сачак, улуци, водосточни тръби и ламаринени обшивки", заяви кметът.

В Троян Донка Михайлова печели трети мандат с 54,55 процента

Тя добави, че по проект, на стойност 330 хиляди лева, ще бъде основно ремонтирана детска ясла "Троян". Предвижда се цялостен вътрешен ремонт. Подмяна на инсталациите, настилки, облицовки, стенни покрития и дограми. Ще се ремонтират и сервизните помещения.

Михайлова уточни, че 63,5 на сто от предвидените по проекта средства ще са от общинския бюджет, а останалите от "Красива България". Тя припомни, че по проект "Красива България" е била изградена новата зала на Общината, обновена Детска млечна кухня и цялостно ремонтиран покрива на музея и изпълнени други проекти.
БТА