/ Община Ловеч
Ловеч е една от най-бързо развиващите се общини на Балканите
Община Ловеч е отличена като един от лидерите в бизнеса на Балканите.

Тя е получила награда по време на осмото издание на годишните Balkan Business Awards 2022 в Банско, а призът е бил връчен на заместник-кмета Даниел Колев, съобщиха от Общината.

"Наградата е голяма чест за Община Ловеч. Имам удоволствието да предам поздравите и благодарностите на нашия кмет Корнелия Маринова. Радвам се, че нашите усилия за пореден път са забелязани.

Областният екип по приемна грижа в Ловеч обяви конкурс за професионално приемно семейство

Ще продължим да работим за създаване на добри условия за бизнеса и пожелавам това и на останалите общини", е казал при връчването на отличието Даниел Колев.

През последните шест години община Ловеч показва качества, които я характеризират като  устойчива, балансирана и със стабилна бизнес среда. Това става благодарение на съвкупност от много фактори, включително местната власт, които оказват положително въздействие върху бизнеса, подчертаха от пресцентъра на общината.

На макроикономическо равнище Ловеч отчита подкрепата на държавата, както и възможността да използва различните европейски програми, чрез които да подобри инфраструктурата в индустриалните райони.

В мотивите за присъждане на отличието са посочени заводът на германската VOSS Automotive край Ловеч, фирмите Ansa Borima и "Болан", фотоволтаичният парк край село Славяни на "Йотов и син" ООД, както и производителят на електрически автомобили Next.e.Go с инвестиция за 140 млн. евро за нов завод. 

Ловеч е една от най-бързо развиващите се общини на Балканите, казват организаторите на събитието от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

Най-мащабният бизнес форум на Балканите се организира с партньорството на посолствата на Косово в България и на България в Прищина, Търговско-промишлената камара на Косово, Министерството на индустрията и търговията на Косово, Българската търговско-промишлена палата, Българо-турска търговско-индустриална камара.
БТА