/ iStock/Getty Images
Над 200 украински граждани и семейства, настанени в област Ловеч, са подпомогнати с еднократна помощ в размер на 375 лева.

За март и април средствата са изплатени, предстои този месец те да получат и парите за май. Това сочат данните на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) – Ловеч, съобщават от областната администрация.

За трите месеца са подпомогнати общо 248 граждани и семейства, подали заявления. Еднократната помощ за инцидентно възникнали потребности от различен характер е съгласно Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

В РДСП са постъпили осем заявления от украинци за ползване на социални услуги – за Центъра за обществена подкрепа, за оказване на психологическа подкрепа, посредничество и съдействие при работа с други институции, посочват още от областната администрация.

От там допълват, че в областта пребивават 379 украински граждани. От тях 308 са настанени в места за подслон, 71 – на частни адреси. Най-много са във военно-почивния комплекс в тетевенското село Рибарица - 241. 
БТА