Началото на традиционната благотворителна кампания „Да подарим надежда за Коледа”, провеждана под патронажа на областния управител на Кърджали, съобщиха от Областна администрация.

И тази година тя ще подкрепи деца и младежи с физически увреждания и в неравностойно социално положение.

Инициативата „Елха на доброто“ събира средства за деца в риск в Бургас

Гражданите, институциите, бизнеса и всеки, който желае, ще може да се включи в инициативата, като направи дарение: по банков път, в касичката на Българския червен кръст (БЧК) в Кърджали или с дарителски лист в офиса на Областния Съвет на БЧК.

„Всяко дълго пътуване започва с една малка стъпка. Да я направим заедно!“, посочват от Областната администрация и допълват, че кампанията ще приключи на 31 януари 2023 г.
„Да подарим надежда за Коледа“, под патронажа на областния управител, се провежда за поредна година и се е превърнала в традиция.

За последните години приносът на кърджалийската общественост и бизнеса в коледната акция надхвърля 170 000 лева. Само през последната година събраната сума бе в размер на 33 788, 53 лв., с които бяха подкрепени 11 деца с по 3 000 лв., а остатъкът бе предоставен на Областен фонд „Милосърдие“ към БЧК.
БТА