В 10 села от 5 общини в Кърджалийско избират кмет на втори тур
В 10 села от 5 общини в Кърджалийско избират кмет на втори тур / netinfo

Днес в 10 села в Кърджалийско избират кмет на втори тур.

В община Кърджали това са селата Чифлик и Бели пласт. Там за кметското място се борят кандидати на ДПС и независими. На първия тур кандидатът на ДПС в Чифлик Сейхан Селим е спечелил 45 % от вота на избирателите. За него са гласували 90 души от общо 221. Срещу Селим се изправя независимата кандидатка Нефиде Али, която печели на първия тур 44,50 %. За нея миналата неделя гласа си са дали 89 души. В Бели пласт кандидатът на ДПС Ерай Мюмюн е получил 44,92 процента или 106 от общо гласували 251 избиратели. Срещу него се изправя независимият кандидат Касим Осман със 30,93 процента или 73 гласували на първия тур.

В община Момчилград втори тур ще има само в село Татул. Битката е между Адифе Мустафа от ДПС и Мустафа Мустафа от ГЕРБ.

В община Крумовград до балотажи се стигна в три села. В Малък Девесил претенденти за кметското място са Бисер Чаушев от ГЕРБ и Славчо Каменов от ДПС. В Аврен ще се състезават Здравка Солакова, издигната от Инициативен комитет за независим кандидат, и Милена Алекова от ДПС. В Черничево ще избират между Иван Иванов от ДПС и Асен Гуджев от БСП.

В община Кирково балотажи ще има в две села. В Чакаларово за кметския стол ще спорят Христо Кръстев от ДПС и Стефан Календжиев. В Самокитка битката ще бъде между Хюсеин Хаджъбекир от ГЕРБ и Ембие Хюсеин от ДПС.

 

В Ардино за кмет ще гласуват в две села. В Теменуга кандидатът на ДПС Хълми Садулах ще се изправи срещу кандидата на Реформаторския блок Ерджан Мурадов. В Жълтуша надпреварата е между Карамфил Димитров от ДПС и Красимир Даматов от ГЕРБ.