РИОСВ  уведоми кметовете за Европейската седмица на мобилността
РИОСВ уведоми кметовете за Европейската седмица на мобилността / netinfo
Регионалната екоинспекция уведоми кметовете на 7 – те общини в Кърджалийска област за възможността да се включат в Европейската седмица на мобилността, която ще се проведе от 16 до 22 септември. В рамките на тази седмица, в последния ден – 22 септември, се отбелязва и Европейският ден без автомобили. Водеща тема на тазгодишната кампания, определена от Европейската комислия, е, «Чист въздух за всички». Просто мечта или възможна реалност?».

Включването на градовете в инициативата може да стане по два начина – като участват или поддържат седмицата на мобилността. За целта те трябва да се регистрират в официалния сайт на Европейската комисия за Европейската седмица на мобилността и Деня без автомобили – 22 септември – http://www.mobiliweek-europe.org/index.php?lang=en

Европейската седмица на мобилността се организира от Европейската комисия с цел да се насърчи поведение на хората и действия на институциите, които да са в съответствие с принципите на устойчиво развитие и по-специално да са насочени към намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта, към подобряване на качеството на живот на европейските граждани.