Служебният министър-председател на среща с кметовете от област Кърджали
Служебният министър-председател на среща с кметовете от област Кърджали / Павел Тенчев
Огнян Герджиков в Кърджали
93354
Огнян Герджиков в Кърджали
  • Огнян Герджиков в Кърджали
Изграждането на околовръстен път на Кърджали и разширяване на ГКПП „Маказа”  са сред препоръките, които ще остави служебният министър председател Огнян Герджиков на следващия премиер Бойко Борисов в специално подготвена за това папка. Това стана ясно след среща на Герджиков с областният управител на Кърджали Начо Ковачев по време на посещението му в Кърджалийска област.
По думите на Герджиков сред останалите важни за страната проблеми за разрешаване, които ще намерят място във въпросната папка, са осигуряването на добро икономическо развитие на страната, образованието и големия брой неграмотни и полуграмотни хора, които не ходят на училище. „Въпрос, който бъдещия и бивш премиер Борисов самия призна, че има пропуски и до сега държавата не се е справила с този въпрос, но трябва да се справи”, каза Герджиков.
Той коментира и темата с питейната вода с уран в Хасково и други населени места и наложения от прокуратурата мониторинг върху водата в цялата страна. С проблема го запознал здравният министър преди 10 дни, а за него се е знаело още през септември-октомври миналата година.
„По незнайни причини не са били предприети мерки. Така или иначе е проспано това време, но все пак е добре, че тези въпроси се видяха и че се търси решение”, каза още Огнян Герджиков.