Гроздан Колев, началник на РУО-Кърджали
Гроздан Колев, началник на РУО-Кърджали / Павел Тенчев
37 екипа с общо 267 експерти в област Кърджали ще приобщават отпаднали или в риск от отпадане от училище деца, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Гроздан Колев.  Той уточни, че екипи от учители, представители на МОН, МВР, общините,  социални работници и медиатори започват обиколки по домовете им от 1 септември, за да се изяснят причините за отпадането и съответно се вземат мерки за преодоляване на проблема.
На 29 август по инициатива на областния управител Никола Чанев, ще се проведе среща с представители на всички местни структури на държавните и общински институции, имащи отношение към максималното обхващане на децата в училище. На срещата ще бъдат стиковани действията и междуинституционалното взаимодействие в тази насока, уточни Колев.
Според него през последните няколко години необхванатите деца в образователната система в област Кърджали са в рамките на 4 процента, като за учебната 2016/2017 година те са били 70 ученици. Причините за отпадането им са неизвинени отсъствия, слаб успех, социални и семейни причини, уточни началникът на РУО-Кърджали.