Колко много катастрофи !
Колко много катастрофи ! / netinfo

Десет са катастрофите от 7 до 9 ноември на територията на областта с двама пострадали. Всички са причинени от движение с несъобразена скорост, в някои от случаите и в комбинация с употреба на алкохол. Истинска автокаскада се е разиграла на 9 ноември в село Равен, община Момчилград. При движение с несъобразена скорост водачът на “БМВ” на 44години , е изгубил контрол над управлението и се е ударил в паркирано самоходно шаси на тротоар. Шасито се е завъртяло и ударило 34-годишен мъж, който товарел кола. Леката кола е излязла извън платното за движение и от двуметрова подпорна стена се е стоварила в двор на къща. На пострадалия от удара на шасито е била оказана медицинска помощ в Момчилград и е освободен. Шофьорът на лекия автомобил е напуснал мястото на произшествието. Издирен е по-късно, но е отказал да бъде тестван за алкохол с техническо средство. Взета му е кръв за химически анализ. По случая е образувано дознание.

20-годишен пътник в лек автомобил също е попаднал в Центъра за спешна помощ с леки наранявания след пътен инцидент в Кърджали на 7 ноември около 1 часа на ул.”Първи май”. При движение с несъобразена скорост “Фолксваген”, управляван от друг 20-годишен,  се е преобърнал в съседното платно за движение. Алкохолната проба на шофьор с техническо средство е отчела 0,66 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. След употреба на алкохол и движение с несъобразена скорост са станали още две пътни произшествия.

На 8 ноември около 12 часа между селата Солище и Рани лист, община Кърджали, водачът на “Фолксваген” на 42 г. е изгубил контрол над управлението, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал в товарна кола, управлявана от 41-годишен. Алкохолната проба на виновния шофьор е 1,84 промила, на водача на товарната кола – 0,29 промила. Виновният бе  задържан в РУ на МВР-Кърджали. По случая е образувано бързо полицейско производство.

“Ауди”, управлявано от 28-годишен ,  е ударило паркирано “Пежо” в село Бленика, община Кърджали .  Алкохолната проба на виновния шофьор с техническо средство е отчела 0,98 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване.

Шофьор без книжка и след употреба на алкохол е катастрофирал в село Мост. 58-годишният водач  се е движел с “ВАЗ”, изгубил е контрол над управлението и е ударил паркиран “Фолксваген”. Техническото средство е отчело 0,86 промила.

Останалите пътни инциденти са в района на село Кьосево, на разклона за село Йончево, след село Петелово, до разклона за село Люляково и са само с материални щети. Няма констатирана употреба на алкохол