Кметът на Кърджали иска от областния недостроения информационен център
Кметът на Кърджали иска от областния недостроения информационен център / netinfo

 Общинският съвет в Кърджали ще поиска чрез областния управител Иванка Таушанова Министерския съвет да разреши пристройката, определена за бъдещ информационен център, да бъде прехвърлена на община Кърджали и по този начин сградата от държавна да стане общинска собственост. Това стана ясно на проведеното днес заседание на местния парламент, който упълномощи кмета Хасан Азис да започне процедурата в едномесечен срок, считано от датата на вземане на решението.

 Ще припомним, че с решение №788 на Министерски съвет от 2007 г.на община Кърджали бе учредено безвъзмездно право на пристрояване към съществуващата административна сграда на Белия кораб. Пристройката бе на един етаж с площ от 344 кв.м.,предназначена за информационен център и заседателна зала на местния парламент. През 2008 г. общината поиска чрез областния управител Ангел Коджаманов и МРРБ безвъзмездно право на строеж на два етажа с обща площ 899 кв.м.

 През 2009 г. областният управител Иванка Таушанова спря строителството и го обяви за незаконно.Тя се врече че ще събори сградата ако се наложи. По-късно я одържави.Само преди месец на брифинг тя обяви: Нека кмета си взема сградата, и ако може да я дострои.