Има развръзка с “врачките”
Има развръзка с “врачките” / netinfo

За извършена измама в РПУ-Кърджали е задържана 42-годишна от Русе. Мнимата гадателка е в полицейското управление във връзка с измама на 55-годишна кърджалийка, на която обеща да предскаже бъдещето и изчезна от дома й със сумата от 2 700 лв.

Инцидента стана на 2 юни. Врачката предложила услугите си на жената, на която обещала освен да й предскаже бъдещето, да й побае за късмет. Условието било ритуалът да се извърши върху голяма сума пари, за да има гаранция за успех. След като доверчиво предоставила спестяванията си и дори изтеглила допълнително пари от банката, кърджалийката получила обратно пакета, в който били завити парите, с указанието да не го отваря до следващия ден. Няколко часа по-късно обаче клиентката се усъмнила, развързала вързопа и открила само стари вестници.

Предприетите издирвателни действия отведоха полицаите до извършителката, която обяснила, че гледа 6 деца и това е един от начините да припечелва средства.

20-годишна от Хасково е едната от двете гадателки, които измамиха 79-годишна кърджалийка, установиха полицаи от управлението в Кърджали. Извършителката на измамата се издирва, продължава работата по установяването на другата участничка в престъплението, извършено на 3 юни. Тогава гастрольорите омаяха възрастна жена с обещанието, че ще й предскажат бъдещето и отмъкнаха от дома й 200 лв., 2 медни пръскачки, 2 горелки и 7 медни съдове.