Ц. Караянчева: Багдасаров, приберете призраците в гардероба и спрете да плашите хората
Ц. Караянчева: Багдасаров, приберете призраците в гардероба и спрете да плашите хората / netinfo

По повод констатациите на областния лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, че ГЕРБ и ДПС имали договорка за убийствена политическа чистка на кадри на БСП, депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева разпространи в медиите правото си на отговор, в който казва, че е нелогично и цинично лидерът на БСП - Кърджали Милко Багдасаров, който управлява 8 години задружно с ДПС, да я обвинява в договорки и тайни кроежи с партията на Ахмед Доган. 

В тази връзка Цвета Караянчева заявява още: "В работата си като общински съветник съм доказала своята категорична позиция към стила и методите на работа на ДПС и в никакъв случай хора от социалистическата партия не могат да бъдат съдници на действията ми. За обществеността ще обясня повода за скандала и словесните престрелки. Проверките, които се извършват във всички държавни структури в област Кърджали, ще покажат дали се налага смяна на ръководните кадри. Целта е всички политически назначения да се заменят с професионални, но само след проверка и установени нередности или основателни мотиви. Вместо да сипе упреци към работата на партия ГЕРБ, която едва от 5 юли е във властта, нека г-н Багдасаров да обясни на кърджалийци как благодарение на политиката на неговата партия, през последните години градът ни се стопи с 20 000 души. Безспорно е едно - хората бягат от лоша политика и безпереспективност, а в Кърджали такова е наследството на БСП и ДПС. Не прави чест на политик с почти 20 години стаж да се нахвърля срещу народен представител, който само от 3 месеца е в управлението. Вместо да хули опонентите си, по-добре е Багдасаров да се замисли защо от времето на Жан Виденов социалистите, ръководени от него, нямат спечелено депутатско място в Кърджали, нито кмет по общините? Искам да внеса яснота и по случая с г-н Шиков, който катализира агресията на БСП към ГЕРБ. В момента тече проверка в Регионалния инспекторат по образование. Тя е петата от поредицата проверки на МОМН в цялата страна. Не бъдете мелодраматичен, г-н Багдасаров. Няма директор, венчан за работата и за кабинета си. Недопустимо е ръководни постове да се феодализират и обсебват с десетилетия, но на места в област Кърджали това е факт. Такъв е случаят не само с г-н Шиков, но и със защитника му Багдасаров. Интересно как, при пет крайно различни управления на страната, лидерът на кърджалийските социалисти, е запазвал и директорския стол в СОУ "П. Р. Славейков". Едва ли това е ставало само с професионализъм? Не казвам, че е лош ръководител, но проблемът е, че повече от 15 години в това учебно заведение никой млад специалист е нямал правото да се състезава с него и да прояви нови управленски качества. Няма постове за цял живот и по наследство - това бе допустимо само при комунизма. Но опасното е, че БСП и Милко Багдасаров си позволиха и още една манипулация на обществото - излъгаха, че г-н Шиков е уволнен и изхвърлен на улицата. Този човек е получил три алтернативни предложения за работа - учител по география, заместник директор в професионална гимназия в Джебел или инспектор в РИО-Кърджали. БСП излъга и за наредба № 5 на МО и МЗ относно защитеността на досегашния директор. Има пуснато запитване до Инспекцията по труда, която дава разрешение по чл. 333, ал. 1, т. 3 от КТ за прекратяване на трудовия договор на основание чл. 328, ал. 1, т. 2 от КТ. 

Манипулациите ви обаче не свършиха до тук - защитаваният от вас директорски пост на г-н Шиков е член на областния съвет на БСП, а предлаганата сега за неговото място г-жа Шопова никога не е била член на ГЕРБ. Жалкото в този случай е, че Багдасаров, който работи в сферата на образованието и възпитава деца, допусна то да бъде използвано за политически цели. Проверете преди да говорите неистини и не  заблуждавайте съгражданите си.

За разлика от БСП, ГЕРБ няма амбиции да прави политически чистки в региона. Вашето управление се прослави с уволнения на българи професионалисти и назначения на червени партийци във ВиК и Инспекцията по охрана на труда. Нещо повече, вие мълчаливо подкрепяхте безпринципните кадрувания на ДПС и нито веднъж не се възпротивихте, защото се подчинявахте на коалиционната политика и личната си изгода. Кърджалийци трябва да знаят и друго важно нещо - с оротодоксални лидери от времето на прехода не може да се прави модерна политика. Това е проблем и на ДПС. Затова на ниво Кърджали БСП работи отлично с партията на Доган. Лидерите им са еднотипни и еднообразни. Багдасаров, Сейфи Неджиб и Бахри Юмер са като скачени съдове, но от тях нова политика не може да се роди. ГЕРБ е новото лице в Родопите, а вие г-н Багдасаров, приберете призраците в гардероба и спрете да плашите хората. Не е почтено".