Близо 7000 лева изхвърли през терасата си 80-годишна на телефонни измамници

/ / ThinkStock/Getty Images
80-годишна от Кърджали изхвърлила през терасата си 6100 лева, 390 евро и златни накити на телефонни измамници на 15 май, около 16.30 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Баба подхвърли близо 23 хил. лв. в храсти на ало измамници

Първоначално от възрастната жена били поискани пари за лечение на дъщеря ѝ, но тя разбрала, че се опитват да я мамят и прекратила разговора. Малко по-късно последвало обаждане с искане за помощ на полицията за задържане на група, която извършва телефонни измами. Жената била инструктирана да събере наличните пари и златни накити и да ги изхвърли през терасата.

Около час по-късно бил подаден сигнал в полицията за измамата. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

Телефонни измамници плашат с убийство жертвите си

Криминалистите отново призовават близките настойчиво да предупреждават възрастните хора в семействата си никога да не предават пари, които непознати лица им искат по телефона, независимо от повода. Хората трябва да знаят, че няма случаи, в които полицията да иска пари от граждани за изпълнение на служебните си задължения.