Математическият отбор на VІІ ОУ „Ильо войвода“- Кюстендил
Математическият отбор на VІІ ОУ „Ильо войвода“- Кюстендил / Галина Александрова
Математическият отбор на VІІ ОУ „Ильо войвода“- Кюстендил, съставен от пет ученици от 4 клас се представи отлично на есенният кръг на VІ международен турнир „Математика без граници“. Борислава Данчева и Калин Иванов  спечелиха  златни медали, а Велизар Асенов- бронзов медал, Габриела Благоева и Ванеса Иванова получиха сертификати за добро представяне. Учениците в VІІ ОУ „Ильо войвода“- Кюстендил се подготвят от преподавателят Галина Александрова.
В състезанието по математика участваха 21 126 деца от 20 страни, а 3860 бяха четвъртокласниците.

Децата решаваха 20 задачи за 60 минути, всичките със свободен отговор, като беше важно освен да са верни,  да се решат и колкото се може по- бързо, защото в класирането за медали се отчиташе и времето за тяхното решаване.

Този кръг на състезанието бе дистанционен и се проведе в гр.София. Остава още един кръг през месец януари, след който ще се определят участниците в полуфинала. Финалът на математическия турнир отново ще бъде в гр.Несебър през лятото, каза пред Дарик Галина Александрова.

От началото на учебната година математическият отбор на VІІ ОУ „Ильо войвода“- Кюстендил се е явил на три големи математически състезания, а до Коледа му предстоят още четири.
 
Дарик- Кюстендил