Здравният министър обеща 600 хил. лв. за балнеосанаториума, ако не тази, следващата година
Здравният министър обеща 600 хил. лв. за балнеосанаториума, ако не тази, следващата година / Дима Кирилова, Дарик- Кюстендил
Мая Манолова пита министър Андреева за балнеосанаториума
65429
Мая Манолова пита министър Андреева за балнеосанаториума
  • Мая Манолова пита министър Андреева за балнеосанаториума

Има ли ги все още в бюджета на министерството заложените в списъка за капиталови разходи 600 000 лв. за Специализираните болници за рехабилитация- филиал Кюстендил ще провери здравният министър д- р Таня Андреева. Справката, която е получила преди дни от директора на дирекция "Бюджет и финанси" е, че всички средства за ремонти за изразходвани, но парите не са постъпвали в Специализираните болници за рехабилитация- Кюстендил.
"Министър Андреева, Вие ангажирате ли се да осигурите тези средства ако ги няма вече в бюджета, при бъдеща актуализация или в Бюджет 2014?", попита депутатът и зам.- председател на НС Мая Манолова. Тя допълни, че балнеологията е приоритет за Кюстендил и областта.
"Аз се ангажирам да търся решение в най- кратки срокове. Надявам се парите да са налични. Ще видим възможно ли е да се предвидят при актуализация на Бюджет 2013? Ако не, ще ги заложим в бюджета за следващата година, въпреки че тези средства няма да са достатъчни за необходимия ремонт в балнеосанаториума", отговори здравният министър д- р Таня Андреева. Тя повтори идеята си, специализираните болници за рехабилитация да излязат от шапката на Националния комплекс. Така мениджърите им ще могат да търсят самостоятелни решения, да инвестират печалбата си, да кандидатстват по проекти, да си партнират с общините и др., допълни д- р Андреева.
"Специализираната болница за рехабилитация е на печалба,въпреки плачевните условия, които предлага. Очевидно лечението е ефективно. Тук се лекуват неврологични и гинекологични болести, както и болести на опорно- двигателния апарат", коментира още министърът на здравеопазването.