/ Thinkstock/Getty Images
В Окръжна прокуратура в Кюстендил са постъпили материали, касаещи обявен за международно издирване гражданин на Албания. Това съобщиха от обвинението.

На 16 ноември на ГКПП "Гюешево" пристигал за влизане в страната албански гражданин. В хода на обработката на документите за самоличност е установено, че същият е сменил два пъти фамилното си име.

20 години затвор за мъж, обвинен в умишлено убийство в Бургас


Изготвена е експертна справка на паспорт, разрешение за пребиваване и на дактилоскопни следи. Установено е, че 49-годишният мъж е идентичен с обекта в ШИС, въведен от властите в Гърция. Фигуриращо под едно от имената, той е обявен за международно издирване с цел арест и екстрадиция по силата на Европейската заповед за арест (ЕЗА), издадена от съда в град Атина.

С постановление на Окръжна прокуратура – Кюстендил гражданинът на Албания е задържан за срок до 72 часа.

От компетентните власти в Гърция е предоставена информация за издадената ЕЗА. Тя се отнася за извършените от него три престъпления - умишлено убийство, незаконно държане и употреба на огнестрелно оръжие. Тези деяния са наказуеми със затвор и по българския Наказателен кодекс.

Окръжна прокуратура в Кюстендил внесе в съда искане за постоянен арест, издирван от властите в Гърция за изтърпяване на наложеното му наказание доживотен затвор.