/ netinfo
"Отново се е активизирало  свлачището  на път ІІІ-107 Пастра - Рилски манастир от км 27+650 до км 27+750. Пътят е сигнализиран и проходим в момента", информира областният управител Виктор Янев.
 

градушка
netinfo


”Това свлачище е в полезрението на институциите от години.Снощи се беше активизирало и голяма скална маса затвори целият път на 27- ят километър, благодарение на екипите на областно пътна управление и МВР, които работеха цяла нощ пътя сутринта беше отворен.

Преди 40 мин. свлачището отново се е активизирало. Ако ще пътувате към Рилският манастир бъдете много внимателни, има опасност от срутване на скали.

Е
кипи на пожарната гасиха два пожара и отводняваха помещения

Междуведомствената комисия по бедствия и аварии е сигнализирана преди години, проблемът е комплексен.

Скалната  маса не е непосредствено до пътната настилка, има доклади от геодезисти, очаквам институциите да направят комплексен анализ, за да може проблемът да се реши окончателно”, коментира  областният управител Виктор Янев.


градушка
netinfo


Бурята снощи е предизвикала падане на дървета на ул „Раковски” и пред читалище „Братство”.Има и много сигнали за наводнени мазета в частни домове, наводнени са били и мазетата на хотелите „Велбъжд” и „Лазур”, всички са отводнени от пожарната.

„В момента ситуацията е нормална, но имаме обявен оранжев код и следим както метеорологичната обстановка, така и всички пътища в областта” ,каза още Янев.

Оранжев код за опасно време в Кюстендилска област

На няколко места на 13 юни е паднала и градушка в Кюстендилско. По интензивна тя е била в селата Радловци и Лозно.