пиян шофьор
пиян шофьор / ThinkStock/Getty Images
Три споразумения на прокуратурата с пияни шофьори е приел Районен съд- Кюстендил от началото на месец юли. При всички решенията са условни присъди- наказание „лишаване от свобода” за срок от 5 или 6 месеца, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 НК се отлага за изпитателен срок от 3 години. При второ подобно нарушение на Закона, пияните шофьори влизат в затвора.
 
Подсъдимият Д.Р.К. се признава за виновен в това, че на 09.06.2018г. в гр.Кюстендил, по ул.“Овощарска“ срещу №5, с посока на движение от бензиностанция РИС Петрол към ул.“Бузлуджа“, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Опел“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.51 на хиляда.
 
Обвиняемият  В.Д.С. се признава за виновен в това, че на 12.07.2018г., в гр.Кюстендил, по ул.“Цар Освободител“ срещу входа на сектор „Пътна полиция“ с посока на движение от бензиностанция „Петрол“ към село Ябълково, е управлявал моторно превозно средство – собствения си лек автомобил марка „ВАЗ“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.44 на хиляда.
 
Обвиняемата Й.Ч.П. се признава за виновна в това, че на 07.05.2018г., в гр. Кюстендил по ул. “Цар Освободител“ с посока на движение от кафе „АВС” към „Пазара” е управлявала моторно превозно средство - лек автомобил марка „Фиат”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно: 1.98 на хиляда, установено по надлежния ред предвиден в Наредба №1/19.07.2017г. за реда за установяване употребата на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози /с химическо лабораторно изследване/.
 
Дарик- Кюстендил