Ураганен вятър скъса проводници и събори стълбове на ЧЕЗ през нощта
Ураганен вятър скъса проводници и събори стълбове на ЧЕЗ през нощта / Дарик радио,архив

Силни бури тази нощ повредиха съоръжения на ЧЕЗ и оставиха клиенти на компанията без електрозахранване. Ураганният вятър събори дъвета, скъса проводници и повреди съоръжения на ЧЕЗ. Във всички засегнати райони работят аварийни екипи по отстраняване на падналите дървета и остраняване на повредите.

Големи поражения има в района на област Кюстендил. В община Кюстендил без електрозахранване са 2700 абонати от 14 населени места. В община Трекляно без ток са 2700 клиенти от 17 селища . Сериозно засегната е и област Перник. В община Радомир без електрозахранване са 10000 клиенти от 17 населени места.

„За съжаление прогнозата не е обнадеждаваща и не можем да очакваме ситуацията да се нормализира напълно. Всички аварийни екипи обаче ще останат мобилизирани, дори в районите, където времето е спокойно. Предвид ситуацията не можем да се ангажираме с очаквано време за възстановяване на електрозахранваето, но работим усилено и екипите няма да спират нито за миг, докато не светне и последната засегната къща. Ако е необходимо ще командироваме служители от съседни области в помощ на колегите си. Призовавам хората да се отнасят с разбиране към съгражданите си, които работят неуморно, за да върнат уюта им", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.