Съветниците не се разбраха кой да ги представлява в Националното сдружение на общините
Съветниците не се разбраха кой да ги представлява в Националното сдружение на общините / Влади Владимиров

Общински съвет- Кюстендил не успя да избере свой представител в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Гласувани бяха 5 имена, като никои от тях не успя да събере необходимото мнозинство. Не бе прието и предложението на председателя Васил Иванов да бъде записано, че председателя на съвета участва в Общото събрание.

"Това бе практиката в предишния Общински съвет, приета и с оглед ротацията за председателското място", коментира за Дарик Иванов. При гласуването 16 съветници бяха "За", 7 "Против" и 13 се въздържаха.

От името на ГЕРБ, Никола Татарлиев номинира Милен Николов, а Емилиян Ангелов предложи Васил Иванов от "Коалиция- Кюстендил". Първият получи 13, а вторият 15 гласа. Последва нова серия от предложения за представител на ОС в Националното сдружение на общините. Мая Шишкова от БСП издигна кандидатурата на Кирил Алексов, като бивш кмет и бивш председател на Общинския съвет. Милен Николов номинира Вася Пешева от ГЕРБ, а Калина Пеева от "Коалиция- Кюстендил" предложи Любомир Стоилков. Алексов получи 12 гласа, Пешева 13, а Стоилков- 15 и така отново не бе прието решение.