/ / / ThinkStock/Getty Images
Районният съд в Кюстендил остави без уважение искането на обвиняемия Теодор за изменение на взетата му мярка за неотклонение "задържане под стража" в по-лека.

Той е обвинен по досъдебно производство за участие в телефонни измами, от които са потърпевши жена от Пирдоп и двама души - жена и мъж от Кюстендил, общо в размер на 13 650 лв., съобщиха от Районния съд.

Оставиха в ареста мъжа, обвинен за убийството в Бараково

31 годишният мъж е от град Банкя и е с най-тежката мярка за неотклонение от 19 октомври м.г.

Съдът е счел, че има реална опасност подсъдимият да извърши друго престъпление или да се укрие, поради което той трябва да бъде оставен в ареста. Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Кюстендил, в седемдневен срок.

Рецидивист, убил наркозависима проститутка,в Кюстендил, отива на съд

Мъжът е участвал в телефонни измами, в съучастие с други двама, единият от тях, който не е установен, се представял за длъжностно лице - полицейски служител. Той заблудил трима души, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измамници и с цел предотвратяване на планираните от тях посегателства върху имуществото им и за оказване на съдействие за залавянето им, трябва да предадат наличните си пари.