/ ThinkStock/Getty Images
Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение мъжа, убил пенсионер в Бараково, определи Окръжният съд в Кюстендил, съобщиха от съда.

40-годишен е обвинен за убийството в Бараково

Мъжът е привлечен като обвиняем в убийство по особено мъчителен начин, на лице в безпомощно състояние. Съдът е счел, че в този начален етап на разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на обвиняемия към престъплението, както и че има опасност той да извърши друго престъпление. Той е осъждан, а жертвата е мъж на 71 години от село Бараково, община Кочериново.

Определението може да се обжалва пред САС в тридневен срок, считано от днес. За престъплението, извършено от Йордан Г. законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок не по-малък от 10 години или друго по-тежко наказание - "лишаване от свобода" за срок от 15-20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Убийство на възрастен мъж в Кюстендилско село (СНИМКИ)

Престъплението е извършено на 5 срещу 6 април, припомниха от съда. Трупът на жертвата беше намерен в ливада, в близост до кметството в село Бараково.