Съдът реши, че му трябват още доказателства и възобнови делото Ючбунар
Съдът реши, че му трябват още доказателства и възобнови делото Ючбунар / Дарик-Кюстендил,архив

Делото за продажбата на общинската хижа в местността „Ючбунар" е възобновено в Административен съд- Кюстендил, след като съдията докладчик Даниела Петрова го бе обявила за решение, при последното заседание на 30- ти март. То е насрочено за разглеждане в открито заседание на 8 юни, от 11 ч.
„Възобновяването на делото е с цел събиране на нови доказателства, по важни за спора обстоятелства", коментираха за Дарик от Административен съд- Кюстендил, като поясниха, че това дело не е изключение.
„Считам, че съдът ни връща във времето на талиона, отпреди Исус, т.е. съдът отлага всячески произнасяне и правосъдие в случая, мъчейки се някак си въобще да избяга и да не решава това дело. За досегашното бавене на делото съм пуснал точно 3 молби за бавност до зам.- председателя на ВАС Румяна Монова, като и трите не са уважени. Имам и сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет", заявява в сигнал до Дарик адвокатът на жалбоподателите от сдружение СПИНОК Ангел Ангелов.
В определението на съда се казва, цитирам:
„УКАЗВА на ответника - Общински съвет Кюстендил, че следва да посочи основанието, на което е съставен Акт за общинска собственост № 3738/26.02.2015г. по отношение на имот № 002070 с площ от 4342 кв., находящ се в землището на с. Б., община Кюстендил, при положение, че решение № 960/03.02.2015г. на Общински съвет Кюстендил касае единствено сградите в този имот и да представи съответни доказателства;
ЗАДЪЛЖАВА Общинска служба по земеделие Кюстендил да представи цялата преписка по издаване на скица № 00139/26.01.2015г., заверена от началника на ОСЗ на 29.01.2015г., съответно за обособяване на имот № 002070, находящ се в землището на с. Б., община Кюстендил, в който съгласно скицата са включени 1, 439 дка дворно място, 2 дка широколистна гора, 0, 373 дка дворно място и 0, 529 дка иглолистна гора, включително и данни за възстановяване правото на собственост на държавата, общината, физически или юридически лица върху него по реда на ЗВСГЗГФ или ЗСПЗЗ и с какви актове; в случай, че са налице такива, да се представят."