Кюстендил
Кюстендил
Да бъде направена корекция на заключението на експертиза, изготвена от три вещи лица, постанови съдия Татяна Костадинова от Окръжен съд- Кюстендил, по делото за отнемане на имущество от Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества.

Окръжният съд не уважи иск за спиране на делото за конфискация на имуществото на "Братя Галеви"

Експертите не са успели да открият една от фирмите, която е включена по делото на посочения адрес. Адвокатът на фирмата Капка Гергинова писмено трябва да предостави данни за контакт с лице от фирмата.

„В самата експертиза не са включени данни, за които са поискани отговори. Самата експертиза не е предоставена в предвидения законов 7- дневен срок. Моят прочит на доказателствата е, че искът на комисията трябва да бъде отхвърлен.

Смятам, че исковата претенция не трябва да бъде уважавана, както по отношение на ответниците, които правят „цвят” на спора- Господин Галев и Господин Христов, така и по отношение на дружеството, което аз представлявам”, заяви един от адвокатите по делото Капка Гергинова.

„Нещата се леко бъркат според мен, защото в личните разходи на хората, на проверяваните лица и сега ответници по делото са включени разходи, които те са правили, като са били командировани от дружествата.

Кюстендилски окръжен съд отложи делото за конфискация на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов

Тези задгранични пътувания са включени в личните разходи на проверяваните лица и от там нещата излизат, че едва ли не тези хора са харчили много повече отколкото са изкарвали”, каза адвокат Емил Атанасов.

Цената на иска за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189 лв., като от всеки от двамата се претендира приблизително половината от посочената сума.

Оценката на имуществото е направена от лицензирани независими експерти-оценители. Имуществото, което подлежи на конфискация, включва девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка, дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 фирми е съдружник Ангел Христов. 

В други две офшорни компании, регистрирани на Сейшелските острови, двамата са управители и представители на клоновете регистрирани в България. Лицата са свързани и с още едно офшорно дружество, регистрирано на Британски вирджински острови. На конфискация подлежат и недвижими имоти в село Ресилово, Община Сапарева баня, както и сума над 800 000 лв. по банкови сметки.